Szkoła Podstawowa Nr 2 w Białym Borze

Початкова школа №2 ім. Тараса Шевченка в Білому Борі (Польща)

AktualnościGaleria

Відзначення 77-х роковин акції «Вісла»

29 квітня білобірська громада відзначила 77-мі роковини акції «Вісла», яка була одним із найбільших та найганебніших злочинів тоталітарного комуністичного режиму. Упродовж квітня-серпня 1947 року з Надсяння, Підляшшя, Холмщини, Лемківщини було депортовано від 137 до 150 тисяч українців, а за деякими даними – до 180 тисяч.

В часі Служби Божої в греко-католицькій церкві Різдва Пресвятої Богородиці священник молився за душі жертв операції «Вісла», а також за душі жертв концтабору в Явожні. Біля пам’ятного знака акції «Вісла» виступив Володимир Філь- голова білобірського гуртка ОУП, який розповів про переселення українців, а також назвав імена та прізвища осіб, які були депортовані й сьогодні проживають в Білому Борі. Присутні вшанували пам’ять загиблих, запаливши лампадки та поклавши квіти до пам’ятного знака.

Учні І Загальноосвітнього ліцею та початкової школи виступили з артистичною програмою. Пам’ятати своє минуле дуже важливо, адже сьогодні в час війни з російським агресором наш народ не дасть себе знищити, а вистоїть і переможе.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *